Sunscreen, Why do I need to wear SPF every day ?

Solskyddskräm, Varför behöver jag bära SPF varje dag?

Lady using Skanski SPF on the beach

Förutom SPF (sunscreen), vilka andra produkter skyddar oss från solskador, minskar risken för hudcancer, förhindrar för tidigt framträdande av rynkor, och arbetar omedelbart efter applicering?


Det är ingen hemlighet. Många av oss vet redan att SPF är nödvändigt om du ska ha roligt att sola på stränderna i södra Spanien.


Men om du vill hålla din hud glödande och frisk på lång sikt, måste du applicera solkräm varje dag.

1. Minska din risk för hudcancer

Solskyddskräm / SPF skyddar huden och reducerarRisk för att utveckla hudCancer och hudcancerprekursorer.


Applicera SPF i kombination med andra solskyddsåtgärder (såsom att använda mörka kläder och solglasögon) kan minska de negativa effekterna av solexponering.


I själva verket,HudcancerstiftelsenPåstår att användning av solskyddsmedelSPF 15 minskarRisken att utveckla skivepitelcancer med 40% och minskar risken för melanom (den dödligaste hudcancern) med 50%.

2. Skydda mot solbränna

Visste du att solljuset innehåller?Två typerSkadliga strålar, UVA och UVB? UVA-strålar (även som används i garvningsbäddar) förknippas främst medLångvarig hudskadaSåsom rynkor.


Det är dock UVB-strålar som orsakar solbränna och tros orsaka de flesta hudcancer. Den är direkt relaterad till den dödligaste typen av cancer. Enligt Healthline, "Även en enda solbränna kan öka risken för hudcancer. Detta beror på att när huden absorberar UV-ljus från solljus, kan det skada det genetiska materialet i hudceller.


Lyckligtvis,SPF skyddarVi från UV-strålar vinAbsorberande, reflekterande, Eller spridande solljus. SPF skyddar din hud.

3. Undvik inflammation & roda

Överdriven solexponering kan leda till solbränna, allvarlig hudrodnad och hudirritation.


Enligt följande:Medicinska nyheter i dag"Solens ultravioletta strålarSkada huden., Som får den att bli röd när kroppen pumpar mer blod till det drabbade området för att reparera skadorna."

Lady has sun burn because not using Skanski SPF

4. Förhindra den tidiga början av rynkor & fina linjer

När det gäller rynkor, fina linjer och kråkors fötter, SPF är en av denMest effektivaFörebyggande regimer.


Långvarig exponering för UVA-strålar åldrar huden för tidigt, vilket gör att den förlorar kollagen och hudens elasticitet. I själva verket, upp till 90% av de synliga tecken på åldrande orsakas av solskador.


Genom att införliva SPF i dinaDaglig hudvård rutin., Kan du förhindra de första tecken på åldrande med minimal ansträngning.

5. Undvik Blotchy Hud & Hyperpigmentering

Ojämn hudpigmentering (eller hyperpigmentering) hänvisar till områden av huden som är missfärgade eller mörka på ett ojämnt sätt.


Detta kan vara ärftligt, men det kan också orsakas av solexponering. Hud eller mörka fläckar kan förekomma på ansikte, händer, och andra delar av kroppen som regelbundet exponeras för solen.

6. Stoppa DNA-skader

Vetenskapliga studier har visat att solljus kan orsaka DNA-skador, vilket leder till hudcancinogenes och fotoaging. Studien säger: Dessa lesioner kan utlösa inflammatoriska och immunsuppressiva processer i epitelvävnad, öka åldrandet och tumorgenesen.

Solexponering har uppenbarligen allvarliga effekter och kan leda tillFör tidigt åldrande, Hudcancer, och många andra hudförändringar. Du kan undvika solen under vintermånaderna eller genom att sitta på kontoret. Du kan bli förvånad över att få veta om följande situationer där du bör bära SPF.

7. När du behöver bära SPF ?

Tyvärr tänker många bara på att använda solskyddsmedel på brännande varma dagar eller när de är ute hela dagen. , SolskyddsmedelTillämpas dagligen.


Ultravioletta strålar finns inte bara på varma sommardagar, utan också i svalt väder och molniga områden, och kan skada huden.


Detta gäller särskilt för personer med en skönare hudton. Men människor i alla hudtoner kan få hudcancer, så korrekt solskydd bör praktiseras, inklusive användningenSolskyddsmedel dagligen.

8. Vad SPF är bäst för vardagsbruk

När du väljer en SPF, var uppmärksam på termen ".Brett spektrum." Denna beskrivning visar att formeln skyddar mot båda.UVA och UVBStrålar. Kontrollera därefter Sun Protection Factor (SPF), som mäter solskyddsmedlets UV-blockerande effektivitet. För bästa skydd, välj en solskyddskräm med påMinst SPF 15.

Vår unika all-mineral SPF fuktighetskräm är speciellt formulerad för ansikte och hals. Formulan är silikonfri och berikad med naturliga ekologiska botaniska och aktiva ingredienser för att leverera riktade hudfördelar samtidigt som skyddad hud mot dagliga solskador.

Different types of Sun rays that Skanski SPF stops

"Solen kan vara livets källa, men din SPF är källan till min kärlek. Med dig vid min sida, kan jag sova i solens värme utan någon bekymmer i världen."